Dierenkliniek Drunen
       Kliniek voor gezelschapsdieren       
           
De operatiekamer:
Dierenkliniek Drunen beschikt over een professioneel uitgeruste operatiekamer. De meeste operaties worden uitgevoerd onder zogeheten gasnarcose. De operatiekamer beschikt over een gasnarcoseapparaat met de mogelijkheid tot beademing van de patiŽnt indien dit nodig mocht zijn. De patiŽnt krijgt 100% zuurstof met isofluraan als narcosegas.
Tijdens de narcose is de patiŽnt verbonden met een moderne bewakingsmonitor. Deze is uitgerust met een ECG module ter controle van het hart: er wordt een continu ECG gemaakt waardoor hartritmestoornissen opgespoord kunnen worden.
Ter controle van de ademhaling meet deze monitor door middel van een zogenaamde capnograaf de hoeveelheid koolzuur in de in- en uitademingslucht en de ademfrequentie.
De zuurstofvoorziening van het dier en de polsfrequentie worden gemeten door een ingebouwde pulse-oxy meter.
Ook de bloeddruk van het dier tijdens de narcose wordt gecontroleerd. Tenslotte meet het apparaat ook constant de lichaamstemperatuur. Met behulp van deze apparatuur is de narcose zeer goed te sturen en kunnen we op een veilige manier een dier opereren. Het risico dat er wat fout gaat bij een narcose is op deze manier maar zeer klein. De bewakingsapparatuur waarschuwt al bij kleine afwijkingen waardoor we in kunnen grijpen voordat er echt gevaarlijke situaties ontstaan.
We kunnen de narcose dan snel bijregelen door de hoeveelheid narcosegas aan te passen. de operatie lees verder
Dierenarts Rob Groenen                                                    Hogeweg 22         5151 BJ         Tel.0416-378437